Cartofi la cuptor cu pui în sos bechamel

Pentru că începutul săptămânii n-a fost așa de fierbinte, ne-am luat inima-n dinți să aprindem cuptorul și să încercăm rețeta trimisă de Ioana și aprobată cu gura plină de copiii ei :)

Pentr 6-8 porții am folosit:

- 3 cartofi medii, curățați și tăiați rondele (de aprox.1 cm)

- 1 piept de pui, tăiat fâșii

- 8-9 căței de usturoi, după gust

- 1 lingură de unt

- 1 lingură făină

- puțină telemea, după preferință (creață sau de oaie)

- lapte (fiert în prealabil)

Mai întâi, am pregătit sosul: am pus untul la topit, am adăugat usturoiul zdrobit, am amestecat și imediat am pus și făina, încorporând-o energic. Am turnat câte puțin lapte și am continuat să amestecăm, ca să nu facă cocoloașe, până am ajuns la o consistență cremoasă (cam ca o smântână mai slabă).Apoi am luat de pe foc și am ras brânza  - cam 50 g, în funcție de preferințe. Se mai poate adăuga cimbru și piper, dacă vă place mai aromat.

Am așezat apoi cartofii într-o tavă, peste care am pus fâșiile de pui, asezonate după gust – noi am pus condimente de legume și sare. Am adăugat sosul cât să acopere cartofii și carnea. Am mai ras puțină brânză, ca să prindă crustă deasupra. Am pus tava la cuptor în jur de 60 min, ca să fim siguri că e gătită carnea. Abia aici a intervenit adevărata provocare: la cum mirosea în bucătărie, am rezistat cu greu până s-a răcit suficient ca să  ne putem așeza la masă. Poftă bună!

Inapoi la articole