Hoinar final web
Aventura noastra a inceput cu o intamplatoare intalnire a uneia dintre gemene cu pravalia Casa cu gemene pe facebook. A fost una dintre acele intalniri care-ti schimba viata numai pentru ca in acel moment esti pregatit sa asculti. Totul i-a vorbit acestei gemene, numele pravaliei, pozele, conceptul, comentariile. Amintiri au revenit cu vacante de vara petrecute la bunici, joaca cu arcuri facute maiastru de catre un adult ratacit in lumea copiilor, buzele negre de murele culese de pe dealurile vecine, laptele inca fierbinte de pe vatra, brinza proaspata, mamaliga taiata cu ata de mamaie si apa aceea minunata din put, care venea sa limpezeasca setea si sufletele cind arsita era mai mare.
Asa ca intr-un moment nerational al unei vieti de altfel foarte rationale, geamana a actionat prin a impartasi ideea fratilor ei. In mod magic, cu totii au fost la fel de fermecati ca unul, indeajuns incat sa se incumete impreuna sa isi atinga un vis.
Visul nostru este sa putem participa activ la aplicarea, dezvotarea si promovarea a trei valori fundamentale in viata noastra cind e vorba de alimente: procesare minimala, sprijinul productiei locale si o fireasca acceptare a ce ne aduce fiecare anotimp. Ca un fel de luare aminte la taina aceea ce ne-au soptit-o bunicii ca sa o putem sopti si copiilor nostri.
Si atunci hoinarim in fiecare saptamana:
– batem tara dupa branza, la producatori traditionali pe care ii cunoastem, pe care ii vizitam des, in care avem incredere;
– aducem pui si oua de unde credem noi ca sunt mai bune;
– aducem legume de la ferma in care credem ca acolo sunt oameni cinstiti;
– produsele traditionale din carne le aducem de la producatori autentici, care folosesc carne proaspata, ingrediente simple, naturale;
– prajiturile si torturile sunt de casa, facute cu maxima atentie, de niste doamne cu adevarat talentate;
– painea noastra artizanala are un proces de fabricatie de 40 de ore. E facuta cu maia, din faina macinata lent, la moara cu pietre. E o paine facuta cu mare pasiune.
– iaurtul nostru de casa e un iaurt simplu, rudimentar, deci foaaaarte bun, facut intr-un mic atelier;
– in mica noastra bacanie avem uleiuri presate la rece, zacusti, dulceturi, sucuri de rosii, de mere, pere, siropuri, biscuitei si fursecuri, leacuri, miere bruta de albine…toate facute in casa sau mici ateliere.
Aducem in pravalie doar ce mancam noi.
Ca sa nu complicam lucrurile!