Salată cu fenicul și vită la tigaie

Fiindcă ne e dor de o vacanță pe plajele grozave din Grecia ori Italia, ne-am apucat să facem o salată foarte simplă și gustoasă, al cărei ingredient de bază e feniculul.

Chiar dacă nu e foarte cunoscut la noi, el se folosește foarte des în bucătăria italiană sau grecească. Este o plantă perenă, cu miros dulceag și gust aromat, cu beneficii importante pentru digestie, dar și pentru aparatul respirator. Merge de minune în salate, folosit crud pentru că dă o aromă și o textură unice.

Pentru 4 porții, aveți nevoie de:
-2 bulbi de fenicul
-4 bucăți de vrăbioară de mânzat
-două portocale
-măsline Kalamata
-ulei de măsline și oțet balsamic
-sare, piper
Procedam așa: spălăm feniculul și tăiem frunzele, apoi feliem bulbii și punem bucățile într-un castron sau pe un platou. Curățăm una dintre portocale de coajă și o tăiem felii subțiri, iar pe cealaltă o stoarcem și folosim sucul la dressing. Punem măslinele peste fenicul și feliile de portocală, adăugăm sare, piper, sucul de portocale, ulei și oțet balsamic după gust. Lăsăm să se pătrunsă aromele și ne ocupăm de carnea de vită.

Masăm vrăbioarele cu puțin ulei, sare și piper, încingem o tigaie non-aderentă și frigem carnea câteva minute pe fiecare parte.
Cea mai gustoasă carne de vită e cea făcută mediu, pentru că astfel se păstrează suculentă și fragedă.

La final, tăiem vrăbioara fâșii subțiri și o adăugăm peste salată. Nu mai trebuie nimic altceva decât Poftă bună!

Inapoi la articole