Pulpă de vită cu cartofi noi la cuptor

Ne plac rețetele simple, care nu ne țin mult în bucătărie, dar care sunt gustoase și sănătoase. Pulpa de vită la cuptor cu cartofi noi cu rozmarin e una dintre ele. Pentru patru persoane vă trebuie:

- 1 kg de pulpă de vită

- 2 linguri sos de soia

- 2 linguri sos Worcester

- 2 linguri ulei

- sare și piper după gust

- 500 gr de cartofi noi cât mai mititei

- o crenguță de rozmarin proaspăt

Secretul pentru o carne fragedă și suculentă este pregătirea adecvată. Noi tăiem de cu seara pulpa de vită în bucățele mici pe care le punem într-un castron cu un amestec făcut din ulei, sosul de soia, sosul Worcester, puțin piper. Nu punem sare în marinadă din două motive: poate rigidiza fibra de mânzat și, în plus, sosurile au și ele sare.

Lăsăm peste noapte în frigider, iar a doua zi dimineața carnea e gata de preparare. Încingem o tigaie neaderentă și frigem 2-3 minute carnea pe toate părțile. Între timp, spălăm cartofii noi , îi punem într-o tavă cu puțin ulei, sare, piper și rozmarin. Încălzim cuptorul la 180 de grade.

Punem bucățile de carne peste cartofi și lăsăm la cuptor cca 40 min (sau în funcție de performanțele cuptorului) – verificăm din când în când să nu se usuce carnea prea mult – când carofii au prins o crustă arămie, iar carnea e încă suculentă, e momentul potrivit să scoatem tava din cuptor, să punem porțiile în farfurii și să ne așezăm cu toții la masă.

Carnea de vită e gustoasă când o mâncăm caldă, alături de o salată verde dreasă cu lămîie și ulei de măsline.

Poftă bună să aveți!

Inapoi la articole