Taitei Hoinari cu brânză

Americanu’ le zice ”mac & cheese” și e așa mândru de ele, mai c-ai zice că e mîncare națională. Dacă ar ști mamaia noastră, l-ar alerga pe Trump cu sucitoru’. Fix cu ăla cu care întindea pe vremuri foaia de aluat din care tăia tăiețeii pe care-i lăsa apoi o zi-două la uscat, până erau numai buni de pus la supa de găină, iar ce rămâne, de amestecat cu brânză, spre bucuria nepoților.

Azi avem paste proaspete, așa că putem să ne facem pofta oricând, fără să mai fie nevoie să le pregătim cu mâna noastră, dar fără să pierdem nimic din gust. Așadar, pentru 2-3 porții vă trebuie:
-un pachet de tăieței de casă
-200 de gr de brânză ( noi punem amestecată – de bivoliță, de oaie și puțină Albă)
-sare, piper, după gust

Dacă nu e caniculă și vreți upgrade la cuptor:
-2 ouă
-o lingură de smântână
-două linguri de cașcaval ras

Punem apa la fiert, cu puțină sare. Când clocotește, aruncăm repede tăiețeii și-i fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.

Dacă sunt proaspeți, nu mai mult de 3-4 minute, ca sa mai aiba loca sa preia si din sosuri.  Apoi îi scurgem într-o strecurătoare și-i turnăm la loc în oala în care au fiert.

Radem brânzeturile peste paste și mai lăsăm puțin pe foc, timp în care amestecăm energic, ca să se topească brânza, să se prindă puțin și să facă fix crusta aia care ne place, dar să nu se ardă.
Dacă temperatura din bucătărie vă permite, recomandăm upgrade: bateți ouăle cu smântâna și un praf de sare și piper, turnați peste pastele cu brânză și dați la cuptor cam 20 de minute, până se rumenesc deasupra, apoi presărați cașcavalul și...așteptați să se răcească, că poftă mare aveți sigur!

Inapoi la articole