Supa cu tăieței si rasol de vită - masa de prânz 2 în 1

Când eram mici, gătitul mesei de prânz era pentru mama o adevărată provocare – cum să stai cât mai puțin în bucătărie, dar să ai la final și două feluri de mâncare pe gustul mofturoșilor de serviciu? Cred că așa a fost inventată supa de vită cu tăiței și rasolul cu hrean ori muștar! Pentru 4 porții aveți nevoie de:
-800 gr rasol feliat de mânzat cu os
-un pachet paste proaspete de casă
-3 morcovi
-o ceapă uscată
-o bucată de țelină
-o rădăcină de pătrunjel
-o legătură de pătrunjel verde
-sare, piper
-hrean proaspăt ras sau muștar, după gust – pentru servire

Spălați bine carnea de vită cu apă rece și o puneți la fiert într-o oală cu apă suficientă (va scădea la fiert, deci nu zgârciți, trebuie să aveți cam 3-4 l de apă). Cât așteptați să dea un clocot, spălați și tăiați legumele felii (sau cubulețe, dacă preferați așa). Spumați supa, dacă este necesar. După ce carnea a dat un fiert și nu se mai adună spumă la suprafață, adăugați legumele, sare și piper după gust, acoperiți, și lăsați să fiarbă cam 2 h, pentru a fi pătrunsă bine carnea de vită. În funcție de cum scade, pregătiți o cană cu apă fierbinte și mai completați când e necesar.
Când supa e aproape gata, puneți apă la fiert separat pentru tăieței. Pe vremuri, gospodinele nu concepeau să nu facă totul în casă, acum avem variante de paste proaspete cu gust excelent, așa că totul merge mult mai repede. Aruncați repede tăiețeii în apa clocotită și lăsați câteva minute la fiert, apoi scurgeți-i și păstrați-i într-un vas cu apă rece, pentru servire. Nu-i amestecați cu supa pentru că se vor muia prea tare și nu vor mai avea același gust.
Adăugați pătrunjelul tocat în supă și chemați toată familia la masă. După supa cu tăieței, puneți bucăți de carne în farfurii și serviți cu hrean proaspăt ras ori muștar. Un deliciu!

Inapoi la articole