Oricât de puține ouă ai vopsi de Paște, întotdeauna se dovedesc prea multe. Trece sărbătoarea, ouăle rămân. Nu-ți vine să le arunci, că-i păcat, dar totuși, câte ouă fierte să mănânci?
Noi am găsit acum vreo doi ani soluția. Facem ouă umplute. Dispar garantat într-o zi, maximum două – depinde câți mâncăcioși aveți în casă.
Cum le facem? Simplu! Le curățăm de coajă, le tăiem pe jumătate, scoatem gălbenușul cu o linguriță și-l amestecăm într-un bol cu maioneză și puțin muștar, un praf de sare și unul de piper. Merge de minune și o legătură de mărar tocat, aruncat la grămadă. Dacă vă place tonul și aveți prin casă o conservă, puteți amesteca bucățelele de pește cu gălbenușul fiert și o să aveți un aperitiv bun de dat și la musafiri! Apoi umpleți jumătățile de ouă cu amestecul, glazurați cu puțină maioneză și ornați după preferințe cu măsline, feliuțe de ridichi, ceapă verde tocată.
Așa-i că abia așteptați ora mesei?