O zi de luni in viata Hoinarilor

Dimineata devreme  trebuie sa dam comenzile pentru Fagaras, asa ca ne uitam rapid la comenzi, dublam cantitatile pe acolo pe unde stim ca o sa mai vina cereri intarziate si o trimitem repede, caci ne grabim sa luam painea proaspata si ceva prajituri sa fie la magazin pentru vizitatorii de astazi. Mai sunt branzeturi, mai este cate un mezel, am comandat si lapte proaspat si iaurt si impreuna cu produsele de bacanie putem incropi un cos pentru cei care ne calca pragul.

Aoleu, pana la 12 trebuie sa dam comanda de pastrav celor de la Vale Putna. Socotim repede ce ne lipseste si incropim o comanda, Luam si vreo 3 Craiesc in plus, pentru ca este printre cele mai apreciate borcanele. Pana ajungem la Angelica sa discutam prajiturile de casa de saptamana asta, primim 2 telefoane care ne roaga sa le rezervam niste Craiesc pentru joi. Notam pe undeva sa nu uitam  si o sunam pe Florina sa puna deoparte cele 2 borcanele pe care le mai aveam. "Pai tocmai le-am dat!"

Pfeeeewww...inapoi la telefon sa ne cerem scuze dar mai vrem o suplimentare daca mai este posibil.  Intre timp telefon de la Rucxandra sa ne roage sa ii dam comanda pentru produse ca sa se poata aproviziona. Ajungem curand la un calculator si ne putem uita, nu e mare lucru, cateva pungute de saratele, niste cornulete cu nuca, si vreo 10 de cutii de mucenici . Dublam din noou cantitatile si trimitem repede lista, caci intre timp trebuie sa confirmam niste comenzi noi si sa trimitem listele lui tanti Cristina. Intre timp o si sunam si ii spunem ca telemeaua Alba de saptamana trecuta a fost PERFECTA. Smantana nu a fost atat de groasa pe cat ne-a obisnuit, ce s-o fi intamplat ?

"A fost frig-frig pe la noi in Alba, si stii ca secretul nostru este ca o tinem in camera aia afara din frigider o vreme sa se intareasca un pic de la caldura, dar daca a fost asa frig nu s-a dus pana la capat procesul. Da' uite ca s-a facut ceva mai cald saptamana asta, si o sa vezi ce minune de smantana o sa aduca Giuseppe"

Clarificam pe email sau la telefon, modificam acolo unde din graba s-au pus gresit cantitatile in comanda si s-a facut dupa-amiaza, moment in care ne aducem aminte ca trebuie sa mancam ceva., dar nu inainte sa mai verificam cantitatile de pe online, si sa mai vorbim cu doamna Lazureanu cu glas sau email spasit sa ne ajute cu o suplimentare de 2 Kg de leber pentru ca s-au comandat deja cantitatile pe care le luasem drept "acoperitoare".

Raspundem iarasi la solicitari, intre timp facem estimarile si trimitem catre tanti Cristina lista finala de branzeturi, smantana si alte bunatati pe care o sa le ia maine Giuseppe.

Mai avem de trimis listele la bacania Rod pentru salatele lor minunate,  si o comanda la Prisaca pentru leacurile si siropurile lor din miere i fructe, adevarate minuni, speram sa ne ajunga miercuri ca sa avem joi tot ce ne trebuie in pravalie. O sa le gaseasca diminata in casuta de email si o sa le confirmam telefonic. 

Aflam ca nu o sa fie gata la timp cascavalul Buric si ne notam sa sunam maine toti clientii care comandasera si sa le dam vestea si sa le propunem variante.

Trimitem lista estimativa de prajituri de casa catre Angelica cu precizarea ca dam lista finala marti seara.

Intre timp s-a facut 1 noaptea si inca mai raspundem pe email la oamenii care nu dorm la ora asta si care probabil doar acum au gasit linistea sa formuleze o comanda.

Dimineata o sa ajunga Giuseppe la Fagaras, asa ca mai verificam odata cantitatile.

Surpriza: ne lipsesc niste muschiuleti, niste piept ardelenesc si rulada de curcan. Hmmm, dam si un ultim email catre doamna Lazureanu, in speranta ca il citeste cu noaptea'n cap si ne mai poate mai reuseste sa prepare pana ajunge Giuseppe, dar punem alarma sa si sunam dis-de-dimineata.

Mai avem de programat doar sms-ul pentru domnul Ivascu de dimineata sa ii estimam cantitatile de pui necesare......Vaaaaai ce-am facut ! Cu privirea incetosata am trimis direct sms la 1 noaptea in loc sa apas pe "schedule"!!!!!!

Adormim cu un sentiment vinovat si cu gandul de mii de scuze pe care o sa le cerem de dimineata. Sigura speranta este ca aveau telefonul pe silentios....

Intre timp s-au strans 27 de cutii de mucenici,  cat sa ne certe Rucxandra  dmineata cand o sa o luam pe departe ca mai vrem o suplimentare la mucenici :)

Oare toate astea cum de au darul sa ne faca sa NE IUBIM HOINAREALA!?  :)

Inapoi la articole