Dovlecei pane cu sos tzatziki în varianta Hoinara

E drept că atunci când suntem în vacanță, mâncarea e mai gustoasă. Unul dintre motive e că n-o gătim noi :) Însă rețeta asta de dovlecei pane e așa de simplă, încât ne simțim ca-n concediu pe malul Mediteranei de fiecare dată când o pregătim. Se face rapid, e delicioasă și e cu usturoi – ce ne putem dori mai mult? Pentru 2-3 porții vă trebuie:

-4 dovlecei zucchini

-100 gr făină

-2 ouă

-sare, piper, după gust

-ulei pentru prăjit

Pentru sos:

-un iaurt

-o legătură de mărar

-3 -4 căței de usturoi

Spălați dovleceii, tăiați cotorul și curățați-i de coajă, apoi în tăiaț-i în felii groase cam de 1 cm. Îi sărați și piperați. Pregătiți apoi o farfurie cu făină și bateți ouăle într-un castron. Puneți uleiul la încins în tigaie. Treceți feliile prin făină și prin ou și, când uleiul s-a încins, puneți-le la prăjit. Merge repede, cam 1-2 minute pe fiecare parte, apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus un șervet de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei. Puteți pregăti și varianta dietetică, la cuptor, pe hârtie de copt. Setați cuptorul la 180-200 de grade Celsius și lăsați dovleceii cam 30-40 minute. Nu vor ieși la fel de crocanți, însă gustul dulceag și zemos se va păstra.

Apoi pregătiți repede sosul, cât încă nu v-a luat leșinul de la mirosul dovleceilor pane. Puneți iaurtul într-un bol, spălați și tocați mărarul, zdrobiți usturoiul și amestecați-le cu iaurtul. Adăugați, eventual, un praf de sare și de piper. Testați gustul cu un dovlecel pane scufundat în sos. Mai testați o dată, să fiți siguri că e ce trebuie. Acum testați tot platoul! Poftă bună!

Inapoi la articole