Dovlecei gratinati

Dovleceii sau ruda lor ceva mai cosmopolită, zuchinni, sunt foarte iubiți în bucătăria mediteraneană și nu degeaba! Sunt bogați în vitamine și minerale, conțin 90% apă, se digeră ușor, ceea ce-i face o alegere excelentă pentru masa de prânz sau de seară. Noi avem producție bio de la Ateliere fără frontiere, ceea ce înseamnă un plus de gust. Și asta vă recomandăm și vouă! Idei despre cum să-i pregătim avem multe, dar parcă puține rețete sunt mai gustoase și mai rapide decât dovleceii gratinați.

Pentru patru porții aveți nevoie de:

-4 dovlecei

-200 de grame de brânză rasă (noi vă recomandăm telemeaua Albă sau cea creață), eventual și puțin cașcaval maturat, pentru un plus de savoare

-sare, piper

-rondele de măsline

-roșii cherry (cam 10 bucăți)

Preparatul e cum nu se poate mai simplu: spălați dovleceii și tăiații în jumătate, pe lungime. Nu curățați coaja, mai ales dacă folosiți un produs bio, în coajă se găsesc multe vitamine, ar fi păcat să nu profitațu de ele. Puneți dovleceii într-o tigaie antiaderentă , cu pulpa în jos, pentru 3-4 minute, ca să se înmoaie puțin și să ia gust de copt. Apoi îi mutați într-o tavă, cu ”fața” în sus, presărați brânza peste ei, adăugați rondelele de măsline, sare și piper și roșiile cherry, feliate. Băgați totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 minute. Știm că e cald, dar merită să transpirați un pic pentru un gust excelent! Poftă bună!

Inapoi la articole