Carnea de capră e o variantă foarte bună de înlocuire a cărnii de vită ori de porc, ca urmare a totalului redus de calorii, grăsimi și colesterol.
E bogată în fier și potasiu, fiind o sursă de grăsimi saturate șo proteine de bună calitate. Și, mai presus de toate astea, se gătește simplu și are gust delicios.
Pentru 2-3 porții (depinde cât vă e de foame), am folosit:
- două ciocănele de capră (aprox 650 gr)
- 2 linguri de ulei
- mix de condimente asiatice
- sare și piper, după gust
- 1 sticlă de bere neagră
Mai întâi, spălați carnea, apoi aruncați repede ciocănele într-o tavă și presărați-le cu sare și piper, apoi îmbăiați-le bine în sos de soia, sos de stridii (oyster sauce) și ceva condimente asiatice (noi am folosit, după recomandarea Georgiei, amestec de 5 condimente: piper negru măcinat, praf de chimen, praf de ghimbir, praf de scorțișoară, sare). Dacă se întâmplă să nu fie copiii acasă, după cum spuneam, turnați și o sticlă de bere neagră peste ele, cât să acopere carnea.
Lăsați-le cam 30 minute la 200°C, apoi scădeți temperatura la 140-150°C și aveți răbdare cam 4h, să se pătrundă bine carnea și să se frăgezească.
Garantăm că merită așteptarea, rezultatul o să vă dea pe spate papilele gustative! Poftă bună!