N-am întâlnit încă pe nimeni care să nu se dea în vânt după chiftele! Iar cei care mai strâmbă din nas sunt doar cei care nu știu să le facă!
Noi avem o rețetă rapidă, gustoasă și fără prăjeală. Pentru patru porții vă trebuie:
- 1 kg carne tocată de mânzat
- o ceapă mare tocată mărunt (știm, e de plâns, dar dă gust!)
- 2 legături de pătrunjel tocat
- 8 căței de usturoi zdrobiți
- 2 ouă
- 3 felii de pâine muiată în apă
- sare și piper (după gust)
Puneți într-un bol încăpător carnea, ceapa, usturoiul, ouăle, pâinea muiată, verdeața, sarea și piperul și le frământați bine pe toate, de jos în sus, cam cum ați face pentru aluatul de cozonac. După ce s-au omogenizat bine ingredientele, începeți să formați chifteluțele.Nouă ne plac mici și rotunde.
Luați o tavă încăpătoare, puneți hârtie de copt și înșirați chiftelele. Nu trebuie lăsat mult loc între ele, se mai strâng pe măsură ce se gătesc. Încingeți cuptorul la 200 de grade și le lăsați cam 50 minute, întorcându-le după vreo jumătate de oră, ca să se pătrundă pe toate părțile.
Se fac mai lent la cuptor, în primă fază se înăbușă, dar apoi se coc foarte frumos și ies crocante pe exterior, pufoase la interior (datorită pâinii muiate) și grozav de gustoase (datorită cărnii proaspete, de bună calitate)
Merg de minune cu un piure, ori cu niște cartofi noi cu mărar sau, pur, și simplu cu pâine proaspătă și muștar.