Cele mai bune paste din lume

Nu știm cum se face, dar copiii care înainte de starea de urgență mâncau tot la after-school, nu mai vor să mânânce mai nimic acasă.

Cu toate astea, e ceva ce nu refuză niciodată! Și astea sunt pastele cu carne de vită și sos de roșii. Bolognese, cum le mai zice, după regiunea unde s-au pregătit pentru prima oară acum mai bine de 200 de ani, într-un sat de lângă Bologna.

Unde mai pui că nici nu se pregătesc greu, mai ales dacă avem carne de calitate, fragedă, care se gătește repede. Pentru 4 porții, am folosit așa: 500 gr de paste proaspete, 500 gr carne tocată de mânzat, o conservă de roșii mărunțite (Polpa le zice), o ceapă mare, un morcov, sare, piper, boia de ardei dulce, parmezan și o crenguță de busuioc pentru decor.

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj într-un litru de apă cu sare. Pastele proaspete fierb în 5 minute, că doar le vrem al dente, e păcat să le lăsăm să se moaie prea mult, pierdem fix gustul ăla care ne place atât e mult. Le lăsăm la scurs.

Mărunțim morcovul și ceapa (dacă aveți robot, cu atât mai bine, doar le tăiați grosier și-l lăsați pe el să muncească), le călim în puțin ulei la foc mediu, fără să le ardem, doar cât să se moaie. Apoi răsturnăm carnea tocată în tigaie, punem un pahar cu apă, și acoperim cu capac, lăsând să fiarbă cam 30 min sau până se moaie carnea.

Dacă mai e nevoie, mai adăugăm apă. Punem apoi roșiile din conservă, amestecăm și lăsăm să scadă puțin, nu prea mult, să nu pierdem sosul.

Asezonăm cu sare, piper și un praf de boia dulce. Punem pastele în sos, amestecăm, apoi punem iute în farfurii, presărăm parmezan și decorăm cu busuioc proaspăt, pentru impresia artistică.

Poftă bună!

 

Inapoi la articole